FEBS WORKSHOP ON MOLECULAR LİFE SCİENCES: TRAİNİNG TOMORROW’S SCİENTİSTS

Değerli Meslektaşlarımız, Sevgili Genç Bilim İnsanları,
5-7 Eylül 2018 tarihlerinde İzmir’de düzenlediğimiz “FEBS Workshop on Molecular Life Sciences: Training Tomorrow’s Scientists” (http://www.ieu.edu.tr/febsizmir2018/tr/) çalıştayına sizleri davet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duymaktayız.
Bu çalıştay, FEBS Eğitim Komisyonunun son on yıldır tüm Avrupa ülkelerinde düzenlemekte olduğu çalıştaylardan ve TBD eğitim etkinliklerinden kazanılan deneyim ile, ülkemiz moleküler yaşam bilimlerinin gereksinimleri göz önüne alınarak özenle planlanmış olup, FEBS (Federation of European Biochemical Societies),  IUBMB (International Union of Biochemistry and Molecular Biology)  ve  Türk Biyokimya Derneği’nin desteğini almıştır. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu çalıştayın Düzenleme Kurulunda, ayrıca, Dokuz Eylül, Ege ve Gazi Üniversite’sinin değerli öğretim üyeleri/yardımcıları yer almaktadır. Çalıştayın başlıca amacı, moleküler yaşam bilimlerinde görev alan eğiticileri ve eğitilenleri bir araya getirerek, bu alanın eğitimindeki en güncel konseptleri,  uygulamaları gözden geçirmek ve irdelemektir.
İlk iki gün moleküler yaşam bilimlerinde eğitimin güncel boyutları ele alınacaktır. Ana konular,  “Eğitimde İnnovasyon”, “Elektronik Öğrenme”, “Lisansüstü Eğitim” ve “Eğitim ve Araştırma” dır. Üçüncü gün, özellikle genç bilim insanlarına kariyerlerinde ve araştırmalarında yararlı olabilecek konular interaktif olarak işlenecektir. Programda, sunumların yanısıra, grup çalışmaları, panel tartışmaları ve poster/sözlü bildiri oturumları da yer almaktadır.
Çalıştayımızın eğitici kadrosu, FEBS Eğitim Komisyonundan ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden toplam 20 civarında uzman öğretim üyesidir. Hedef kitlemiz, moleküler yaşam bilimleri ile ilişkili öğretim üyeleri, yardımcıları, doktora/yüksek lisans öğrencileri ve diğer ilgililerdir.
Çalıştaya gönderilen bildiri özetleri, genişletilmiş SCI kapsamındaki Türk Biyokimya Dergisi Özel sayısında yayımlanacaktır. Poster bildirisi kabul edilen lisansüstü öğrencilere, olanaklar doğrultusunda burs verilecektir.
Son derece etkileşimli bir çalıştay’da görüşmek dileği ile,  sizleri 5-7 Eylül 2018 tarihlerinde İzmir’e bekliyoruz.
Saygı ve Sevgilerimizle,
Çalıştay Düzenleme Kurulu adına,
 
Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan (FEBS Eğitim Komisyonu Başkanı) (2009-2018) (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
Prof. Dr. Ferhan Sağın (FEBS Eğitim Komisyonu Başkanı (2019- ) (Ege Üniversitesi)
Dr. Öğretim Üyesi Ali Burak Özkaya (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
 
 

Konu:FEBS Workshop on Molecular Life Sciences: Training Tomorrow’s Scientists
Haber Eklenme Tarihi:5 Eylül 2018 Çarşamba Yayında geçen süre:6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız