TÜBİTAK UME - SARS-COV-2 REFERANS MALZEME ÜRETİMİ BİLGİLENDİRMESİ

Example logo

TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), ölçüm bilimi alanında ülkemizde yapılan ölçümlerin kalitesinin artırılmasına yönelik TÜBİTAK çatısı altında faaliyet gösteren bir Ar-Ge enstitüsüdür.

 

Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda, TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları'nda, farklı kaynaklardan desteklenen projeler ile yeni ölçüm metotları geliştirilmekte, birincil seviye ölçüm hizmetleri verilmekte, referans malzemeler üretilmekte, yeterlilik testleri ve eğitimler düzenlenmektedir.

 

COVID-19 salgını sonrası Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın "COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı" kapsamında verdiği proje desteği ile Kimya Grubu, Biyoanaliz Laboratuvarı ve Referans Malzemeler Laboratuvarı tarafından SARS-CoV-2 (2019-nCoV) virüsünün PCR ile yapılan ölçümlerinde kullanılmak üzere RNA tabanlı referans malzeme üretimi gerçekleştirilmiş ve malzeme donuk (UME RM 2019) ve liyofilize (UME RM 2020) olmak üzere iki farklı formda kullanıma sunulmuştur (TÜBİTAK UME SARS-CoV-2 Referans Malzeme Broşürü).

 

TÜBİTAK UME Biyoanaliz Laboratuvarları'nda geliştirilen altyapı ve elde edilen teknik deneyim ile SARS-CoV-2 virüsünün mutasyona uğraması veya başka bir virüsün ortaya çıkması durumunda virüsün farklı bir gen bölgesini içeren, istenilen derişim ve formda (sıvı veya liyofilize) yeni RNA referans malzemelerinin kısa sürede üretilmesi mümkündür. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için Doç.Dr. Müslüm AKGÖZ ile iletişime geçebilirsiniz.

 

18-20 Aralık 2020 tarihlerinde Türk Biyokimya Derneği'nce düzenlenecek olan Sanal Kongrede ilgili referans malzemelerin üretimi ve özellikleri ile ilgili olarak "RT-qPCR Testlerine Yönelik RNA Tabanlı SARS-CoV-2 Virüsü Referans Malzemesi Üretimi" başlıklı sözlü sunumu yapılacaktır.

Referans malzeme bilgi formları ve sipariş için gerekli bilgiler https://rm.ume.tubitak.gov.tr/urun_grup.aspx?p=4” bağlantısında yer almaktadır. Sipariş ile ilgili sorularınız için “ume.rm-info@tubitak.gov.tr” adresine bildirimde bulunabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunarım. 

 

Saygılarımla,

 

Doç.Dr. Müslüm AKGÖZ
Biyoanaliz  Lab. Sorumlusu
TÜBİTAK UME
Biyoanaliz  Lab.
TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi
Barış Mah. Dr.Zeki Acar Cad. No:1
41470 Gebze / KOCAELİ
T +90 262 679 5000 - 6600
F +90 262 679 5001
www.ume.tubitak.gov.tr
muslum.akgoz@tubitak.gov.trSorumluluk Reddi

You received this email because you subscribed to our list. You can unsubscribe at any time.

Fortius Events e-mail system
Beysukent Çankaya
Ankara
Turkey

Powered by EmailOctopus

Konu:TÜBİTAK UME - SARS-CoV-2 Referans Malzeme Üretimi Bilgilendirmesi
Haber Eklenme Tarihi:5 Mart 2021 Cuma Yayında geçen süre:3 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız