FEBS EĞİTİM KOMİTESİ DUYURULARI

FEBS Eğitim Komitesi Duyuruları

 

Değerli Üyelerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

 

FEBS Eğitim Komitesi yaklaşan aktivitelerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

  1. FEBS ve Slovenya Biyokimya Derneği (SBD) Eğitim Çalıştayı: Moleküler Yaşam Bilimlerinde Eğitim, 19 Eylül ve 21 Eylül 2023, Slovenya

(FEBS & Slovenian Biochemical Society (SBD) Education Workshop: FEBS Workshop on Molecular Life Sciences Education)

Lübliyana 19 Eylül; (ücretsiz, özellikle genç bilim insanlarına yönelik makale yazma gibi genel becerilere yönelik olacaktır)

Portoroz 21 Eylül; (15th Meeting of the SBD toplantısına katılım ile program içerisinde gerçekleştirilecek çalıştayda COVID – Eğitim dersleri; Eğitimde yapay zekaya yönelik mevcut zorluklar ve fırsatlar; Yapay Zeka ve VR destekli öğretim: bireyi içine alan sürükleyici teknolojiler aracılığıyla eğitim konuları tartışılacaktır)

Bilimsel eğitim araştırmalarını teşvik etmek amacıyla kongrede en iyi eğitim posterine FEBS Eğitim Komitesi tarafından en iyi poster ödülü (200 Euro) verilecektir.

Programla ilgili tüm ayrıntılar için: https://www.febs.org/events/education-events/

Kongre web sitesi ve programı için https://portoroz2023.sbd.si/en/conference-programme.html

 

  1. FEBS ve Portekiz Biyokimya Derneği (SBP) Eğitim Çalıştayı: SPIB2023 - Biyobilimde Pedagojik İnovasyon Sempozyumu - Öğrencileri Uygulamalarımıza Nasıl Dahil Edebiliriz?  12-13 Ekim 2023, Aveiro, Portekiz 

(FEBS & SBP Education WorkshopSPIB2023 Symposium on Pedagogical Innovation in Biosciences  How to Engage Students in Our Practices?
Aveiro, Portugal; October 12–13, 2023) 

IUBMB, Aveiro Üniversitesi ve Minho Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenmekte olan bu etkinlikte özellikle öğrenme sürecine öğrenci katılımını teşvik etme ve iş hayatı için gerekli becerileri kazanma konuları ele alınacaktır. Ana başlıklar; Daha İyi Öğrenme için Pedagojik YeniliklerUygulamalarımıza Öğrencilerin KatılımıBiyobilim Öğrencilerinin İşyerinde Başarılı Olmaları için 4C  becerileri (eleştirel düşünme, yaratıcılık, işbirliği, iletişim) dir.

Moleküler yaşam bilimleri eğitiminin çeşitli yönlerine ilişkin poster ve sözlü bildiri kabul edilmektedir. FEBS Eğitim Komitesi tarafından en iyi Eğitim Poster Ödülü (200 Euro) verilecektir.

Ayrıca FEBS Eğitim Komitesi, FEBS Üyesi Derneklerin katılımcılarına kayıt ücreti ve seyahat masraflarını kısmen karşılamak için 5 adet burs (her biri 400 Euro) ile de destek sağlamaktadır. Eğitimle ilgilenen lisansüstü öğrencilere veya kariyerinin başlangıç döneminde olan araştırmacılara öncelik tanınacaktır.

Daha fazla bilgi edinmek ve burs başvurusu için lütfen https://spib15.wixsite.com/spib2023 adresini ziyaret ediniz.

https://www.instagram.com/spib_2023/

 

  1. FEBS Eğitim Elçisi EtkinliğiYaşam bilimi araştırmalarında liderlik ve öğrenci danışmanlığında  iyi uygulamalar, Riga, Letonya, 20 Ekim 2023.

 

(FEBS Education Ambassador EventBest practices in leadership and student mentoring in life science researchRiga, Latvia; 20 October 2023)

Letonya Biyokimya Derneği tarafından FEBS Eğitim Elçisi programının desteğiyle düzenlenen bu etkinlik kıdemli araştırmacıları hedef alan, 20-25 katılımcı ile sınırlı bir etkinliktir. Etkinlik kapsamında; Danışman ve öğrenci–roller ve beklentiler; Akademik doğrularla mentorluk; Danışman ve öğrenci arasındaki iletişim; Etkin liderliğin psikolojik yönlerini anlamak konuları tartışılacaktır. 

Daha fazla bilgi için lütfen https://network.febs.org/posts/upcoming-education-training-meetings-from-febs-societies-in-slovenia-and-latvia, adresini ziyaret ediniz.

İlgi duyan öğrencilerimizin ve meslektaşlarımızın katılması dileğiyle…

 

Program için tıklayınız.

Sevgi ve saygılarımızla,

Dr. Doğan Yücel
TBD Başkanı

Yönetim Kurulu adına

 

 

Febs Eğitim Komitesi Duyuruları
Konu:FEBS Eğitim Komitesi Duyuruları
Haber Eklenme Tarihi:28 Ağustos 2023 Pazartesi Yayında geçen süre:8 ay önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız