IMMUNE RESPONSE OF INSECTS İN TERM OF GALLERİA MELLONELLA: AN ROBUST PHYSİOLOGİCAL MODEL TO DEVELOP INSECTİCİDAL DRUGS

Derneğimiz üyesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL, THE 2024 Dünya Üniversite Sıralamasına göre 8. sırada yer alan Londra Imperial College, Tıp Fakültesinde, Prof. Dr. Ten Feizi’nin daveti üzerine Glikobiyoloji bölümünü 29-30 Ağustos 2024 tarihinde ziyaret ederek, Üniversitemizden Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ender BÜYÜKGÜZEL’in de katılımı ile Glikobiyoloji bölümü araştırıcılarına üniversitesinin bulunduğu şehri, üniversitesini, derneğimizi ve ülkemizi tanıtıcı bir ön sunum ve arkasından böceklerin mantar, bakteri ve virüslere karşı bağışıklık tepkileri ile böceklerin memeli olmayan konaklar yerine deney hayvanı olarak kullanılması üzerine yaptığı araştırma çalışmaları hakkında “Immune Response of Insects in Term of Galleria mellonella: An Robust Physiological Model to Develop Insecticidal Drugs” başlıklı bir seminer vermiştir.

Immune Response Of Insects İn Term Of Galleria Mellonella: An Robust Physiological Model To Develop Insecticidal Drugs
Konu:Immune Response of Insects in Term of Galleria mellonella: An Robust Physiological Model to Develop Insecticidal Drugs
Haber Eklenme Tarihi:30 Eylül 2024 Pazartesi Yayında geçen süre:2 hafta önce