TBD-NAZMİ ÖZER 2021 BİLİM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİ BELLİ OLDU!

Değerli Meslektaşlarımız,

Eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Nazmi Özer adına her yıl verilen TBD Nazmi Özer Bilim Ödülleri’nin 2021 yılı sahipleri belli oldu:

Birincilik ödülünü Journal of Nanobiotechnology’de yayımlanan Treatment of breast cancer with autophagy inhibitory microRNAs carried by AGO2-conjugated nanoparticles (2020) adlı yayınla YUNUS AKKOÇ almıştır. Yayının yazar künyesi Özlem Ünal, Yunus Akkoc, Muhammed Koçak, Esra Nalbat, Asiye Işın Doğan‐Ekici, Havva Yağcı Acar, Devrim Gözüaçık olup çalışma Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Koç Üniversitesi Fen Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği & Kimya Bölümü & Yüzey Teknolojileri Araştırma Merkezi & Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle yürütülmüştür. Tüm araştırma ekibini içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İkincilik ödülünü ise Biomolecules dergisinde yayımlanan Nradd Acts as a Negative Feedback Regulator of Wnt/β-Catenin Signaling and Promotes Apoptosis (2021) adlı yayınla ÖZGÜN ÖZALP  almıştır. Yayının yazar künyesi Özgün Özalp, Özge Çark, Yağmur Azbazdar, Betül Haykır, Gökhan Cucun, İsmail Küçükaylak, Gözde Alkan-Yeşilyurt, Erdinç Sezgin, Güneş Özhan olup çalışma İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İsviçre Fizyoloji Enstitüsü ve Zürih Üniversitesi, Köln Üniversitesi, Zooloji Enstitüsü, Karolinska Enstitüsü, Yaşam için Bilim Laboratuvarları ve Oxford Üniversitesi MRC Weatherall Moleküler Tıp Enstitüsü işbirliğiyle yürütülmüştür. Tüm araştırma ekibini içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Üçüncülük ödülünü International Immunopharmacology’de yayımlanan Altered kynurenine pathway metabolism in patients with ankylosing spondylitis (2021) adlı yayınla DUYGU ERYAVUZ ONMAZ almıştır. Yayının yazar künyesi Duygu Eryavuz Onmaz, Abdullah Sivrikaya, Kevser Işık, Sedat Abuşoğlu, İlknur Albayrak Gezer, Fatma Hümeyra Yerlikaya, Gülsüm Abuşoğlu, Ali Ünlü, Dilek Tezcan olup çalışma Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya & Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon & Romatoloji Anabilim dalları ile Selçuk Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle yürütülmüştür. Tüm araştırma ekibini içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu sene ödül için başvuran diğer araştırmacılara da teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Her yıl giderek daha çok sayıda saygın yayınların başvurduğu Nazmi Özer Bilim Ödüllerinin artık bilim dünyamızda bir gelenek haline gelmesinden mutluluk duyuyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla,

Doğan Yücel
TBD Başkanı

Tbd-Nazmi Özer 2021 Bilim Ödülleri Sahipleri Belli Oldu!
Konu:TBD-Nazmi Özer 2021 Bilim Ödülleri sahipleri belli oldu!
Haber Eklenme Tarihi:2 Kasım 2021 Salı Yayında geçen süre:2 yıl önce
Yorum Yazmak için tıklayınız