TBD PROF. DR. NAZMİ ÖZER BİLİM ÖDÜLLERİ 2022 SONUÇLARI

Değerli Meslektaşlarımız,

TBD’nin geleneksel olarak verdiği Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim Ödülleri’ne ilgi her yıl artarak devam ediyor. Bu yıl da, 29 saygın çalışma, ödül için başvuruda bulundu, tüm araştırmacılarımıza ilgileri için teşekkür ediyoruz. Bilim dünyamızda ve camiamızda, yarattığımız bu güzel ivme için mutlu ve gururluyuz.

TBD Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim Ödülü - 2022 Koç Üniversitesi KUTTAM’dan genç araştırmacı Ahmet Cingöz’e verilmiştir.

'Generation of TRAIL-resistant cell line models reveals adoption of different mechanisms of acquired resistance and re-sensitization’ (Oncogene, 40, 3201–3216, 2021) başlıklı çalışması ödüle layık görülen Dr. Cingöz, yurtdışı bilimsel etkinliklere (FEBS, EuromedLab, IFCC, BCLF, WASPaLM gibi) katılım-konaklamada kullanılmak üzere 1 000 Euro’luk ödüle de hak kazanmıştır. Genç meslektaşımızı ve çalışmayı yürüten tüm ekibi (Ahmet Cingöz , Ezgi Ozyerli-Goknar, Tunc Morova, Fidan Seker-Polat, Myvizhi Esai Selvan, Zeynep Hülya Gümüş, Deepak Bhere, Khalid Shah, Ihsan Solaroglu, Tugba Bagci-Onder) içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TBD Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim Ödülü - 2022’ye başvuran çok sayıda nitelikli çalışma arasında ilk 3’e girerek sertifika ile onurlandırılan diğer çalışmalar aşağıdadır:

TBD - Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim 2.lik Ödülü – 2022: Recep İlhan
Novel regulation mechanism of adrenal cortisol and DHEA biosynthesis via the endogen ERAD  inhibitor small VCP‐interacting protein (Scientific Reports, 12:869, 2022)

Ödüle hak kazanan çalışmanın ilk ismi Recep İlhan’ı ve araştırma ekibini (Göklem Üner,  Sinem Yılmaz, Esra Atalay Sahar, Sevil Caylı, Yalçın Erzurumlu, Oğuz Gozen, Petek Ballar Kırmızıbayrak) kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TBD - Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim 3.lik Ödülü – 2022: Fulya Erendor
Lentivirus Mediated Pancreatic Beta-Cell-Specific Insulin Gene Therapy for STZ-Induced Diabetes (Molecular Therapy, 29 (2), 2021)

Ödüle hak kazanan çalışmanın ilk ismi Fulya Erendor’u ve araştırma ekibini (Yunus Emre Ekşi, Elif Özgecan Şahin, Mustafa Kemal Balcı, Thomas S. Griffith, Salih Şanlıoğlu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla,

Doğan Yücel
Türk Biyokimya Derneği Başkanı
Yönetim Kurulu Başkanı

Konu:TBD Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim Ödülleri 2022 Sonuçları
Haber Eklenme Tarihi:7 Kasım 2022 Pazartesi Yayında geçen süre:geçen yıl
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız