TIBBİ LABORATUVAR UZMANLARI İÇİN IFCC ETİK REHBERİ

IFCC Etik Görev Gücü (Task Force on Ethics) tarafından hazırlanan Etik Rehberi geçen yıl temmuz ayında IFCC Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştı. IFCC, bu etik rehberin üye ulusal dernekler tarafından da kabul edilmesi yönünde görüş bildirmiştir (Mart 2022).

Derneğimizin 2005'de yayımladığı "Klinik Biyokimya Uzmanları İçin Etik Kılavuz" adlı rehberi olmakla birlikte (https://turkbiyokimyadernegi.org.tr/upload/48/Dosyalar/tmp/201837131211.pdf), merkez organımız IFCC tarafından hazırlanan Etik Rehberi kabul ediyor ve Türkçe çevirisini sizlerle paylaşıyoruz.
 Türkçe çevirisi için tıklayınız.

Rehberin hazırlanmasına katkı veren ve Türkçe çevirisini yapan IFCC Etik Görev Gücü Üyesi temsilcimiz Prof. Dr. Gülsen Yılmaz'a teşekkür ederiz.

Türk Biyokimya Derneği Başkanı

Konu:TIBBİ LABORATUVAR UZMANLARI İÇİN IFCC ETİK REHBERİ